Home > Over ROCOV Fryslân

Over ROCOV Fryslân

Rocov Fryslân komt op voor de belangen van de reizigers in het openbaar vervoer in Fryslân. Rocov staat voor Regionaal Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer. Iedere provincie in Nederland heeft een Rocov.

 

Rocov Fryslân is een onafhankelijke stichting. In deze stichting zijn de volgende belangenorganisaties vertegenwoordigd: ROVER Fryslân, Stichting Friese Ouderenbonden (SFO), vrouwenorganisaties, Fries Samenwerkingsverband Uitkeringsgerechtigden (FSU) en de kleine Friese dorpen (Doarpswurk). De stichting wordt gerund door vrijwilligers.

Het werk van Rocov Fryslân bestaat uit het voeren van overleg met de provincie en met de vervoerbedrijven en het geven van adviezen aan deze partijen over allerlei kwaliteitsaspecten van het openbaar vervoer in Fryslân. De basis voor deze overleg- en adviestaak is vastgelegd in de Wet Personenvervoer 2000.

 

De onderwerpen waar het Rocov over adviseert zijn onder andere de dienstregelingwijzigingen; de tarieven en kaartsoorten; de chipkaart; de toegankelijkheid van het openbaar vervoer; het comfort; de ketenkwaliteit; de voorzieningen op haltes en stations; de reisinformatie. Kortom allerlei zaken die van belang zijn voor mensen die met het openbaar vervoer reizen. De adviezen die het Rocov uitbrengt kunt u per jaargang op deze website vinden.

Wilt u het jaarverslag van het Rocov inzien, klik dan op jaarverslag.

Adviezen

Nieuwsgierig naar de adviezen van ROCOV Fryslân? Raadpleeg dan ons archief:

ROCOV Poll

Uw mening telt! Dit geeft ons houvast in het overleg met de vervoersorganisaties. Wat is uw mening in deze poll?
:
Rocov Fryslân © 2010/2011 | Deze site is een product van Custard | Disclaimer